Miljøstyrelsen arbejder på en AI-assistent, der kan hjælpe med at træffe afgørelser

Miljøstyrelsen er ved at standardisere og digitalisere samtlige fagprocesser, og i starten af 2025 håber de at have den første F2-sagsassistent klar til at hjælpe med at sagsbehandle. "Jeg plejer at sige, at denne her AI-model vil kunne få dig 90 procent af vejen. De sidste ti procent skal du selv stå for,” siger F2-projektleder Mads Kragh Bruun.

Mads Kragh Bruun startede i 2019 som jurist i Miljøstyrelsen, men er i dag F2-projektleder og arbejder på at digitalisere styrelsens sagsbehandling. 
Mads Kragh Bruun startede i 2019 som jurist i Miljøstyrelsen, men er i dag F2-projektleder og arbejder på at digitalisere styrelsens sagsbehandling. Foto: Martin Lang
Sine Riis Lund

Mads Kragh Bruun taster hjemmevant rundt i Miljøstyrelsens interne F2-platform.

“Her klikker du modtaget sag, og så får du at vide, hvad det næste er, du skal gøre.”

Hans titel er da også F2-projektleder, og Mads Kragh Bruun er i færd med at vise, hvordan Miljøstyrelsen i fremtiden håber, det kommer til at foregå, når en skovejer sender en ansøgning om dispensation til at opføre en bygning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024