22. oktober 202413:00 - 15:00
Salen: Lov om ligestilling og ligebehandling af mænd og kvinder

Første behandling af forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd og lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse med videre (L 36).

Lovforslagets formål er at lette administrationen for kommuner, regioner og statslige institutioner med videre ved at forenkle indberetningskrav til offentlige myndigheder i lov om ligestilling af kvinder og mænd.

Med lovforslaget foreslås det at afskaffe ligestillingsredegørelserne og dermed forpligtelsen om, at ministerier, statslige institutioner og statslige virksomheder samt kommunalbestyrelsen og regionsrådet skal redegøre for deres arbejde for ligestilling hvert tredje år.

Derudover foreslås det at indføre en bagatelgrænse på 50 medarbejdere for de kommunale fællesskaber, statslige institutioner og virksomheder, der er forpligtet til at opstille måltal for kønssammensætningen i bestyrelser med videre. Dette svarer til bagatelgrænsen for, hvornår der efter de samme regler skal opstilles måltal for kønssammensætningen i de øverste ledelsesniveauer.

Endelig foreslås det at ændre den årlige indberetning om måltal fra hvert til hvert andet år. Lovforslaget følger blandt andet op på aftaler om kommunernes økonomi for 2024 og for 2025 mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

Lovforslaget træder i kraft 1. januar 2025.

Forslaget er fremsat af minister for ligestilling Magnus Heunicke (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024