Novo Nordisk giver 15 millioner til at styrke samfundsdebatten om energiøer

Kraka Advisory får 15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at sikre, at beslutninger om enorme samfundsinvesteringer som eksempelvis energiøer bliver bedst kvalificeret. 

Bornholm er en af foreløbig to udpegede energiøer. 
Bornholm er en af foreløbig to udpegede energiøer. Foto: Altinget.dk

Kraka Advisory kan se frem til at kaste sig yderligere ind i den økonomiske og ingeniørtekniske debat om de danske energiøer. Det gør de med en donation på 15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden, oplyser Kraka Advisory i en pressemeddelelse

Den donation skal være med til at sikre, at Kraka Advisory - der er ejet af Fonden Kraka - kan bidrage til den offentlige debat om de store økonomiske investeringer i eksempelvis de danske energiøer med fagøkonomisk og ingeniørteknisk inputs. 

Ifølge Kraka Advisory er det nemlig vigtigt, at afgørende og omfattende beslutninger som disse har et højt fagligt niveau.

Foruden at bidrage med sin egen ekspertise, vil Kraka Advisory invitere politikere, eksperter, erhvervsorganisationer og borgere til at deltage i et netværk, der skal have fokus på netop energiøerne. 

Her vil fokus i første omgang være at diskutere sig frem til den samfundsøkonomisk bedste model for energiøer - herunder også tekniske forlæg og finansiering af dissse. 

"Energiøerne er en af de største politiske beslutninger i vores tid, og der er brug for alle gode kræfter til at udtænke det bedste forløb herfra," siger Peter Mogensen, direktør hos Kraka Advisory.

"Mange svar udestår endnu, og vi er stolte af – gennem bevillingen fra Novo Nordisk Fonden – at kunne grave os ned i sagen og levere viden og perspektiver, som forhåbentligt kan gavne dette utroligt komplekse projekt," tilføjer han. 

Han understreger, at Kraka Advisorys arbejde skal ses som et supplement til myndighedernes arbejde på området. 

Novo Nordisk Fondens formand, Lars Rebien Sørensen, siger i pressemeddelelsen, at fonden fremover vil give flere lignende bevillinger:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024