Holstein efter melding om erhvervsstøtte: Venstre og Moderaterne har formået at dreje regeringen i en borgerlig retning

Regeringen har valgt at sløjfe planerne om at skære to milliarder i erhvervsstøtten. Det betyder, at statskassen nu skal finansiere dele af erhvervslivets skattelettelser. Det vil gøre Socialdemokratiet mere sårbar, siger politisk kommentator.

Da regeringen og en række partier i juni indgik <a href="https://www.altinget.dk/erhverv/artikel/regeringen-lander-aftale-om-generationsskifte-og-sanering-af-erhvervsstoetten" target="_blank" rel="noopener">en aftale om skattelettelser til landets virksomheder for 1,8 milliarder kroner</a>, valgte man i samme omgang at skære i erhvervsstøtten for 900 millioner kroner. I regeringsgrundlaget fremgår det ellers, at man ville skære to milliarder kroner.
Da regeringen og en række partier i juni indgik en aftale om skattelettelser til landets virksomheder for 1,8 milliarder kroner, valgte man i samme omgang at skære i erhvervsstøtten for 900 millioner kroner. I regeringsgrundlaget fremgår det ellers, at man ville skære to milliarder kroner.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Venstre og Moderaterne har formået at dreje regeringen i en udpræget borgerlig retning på det skattemæssige og erhvervspolitiske område.

Sådan lyder vurderingen fra Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, efter at regeringen har aflyst arbejdet med at skære yderligere i erhvervsstøtten. 

Det her vil kun gøre socialdemokraterne mere sårbare på det punkt.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

"Det er et af de elementer, Venstre kan bruge aktivt for at vise, at man fik solide politiske indrømmelser til gengæld for at gøre Mette Frederiksen til statsminister," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024