Regeringen afsatte en milliard til grøn statsstøtte, men uddelte langt mindre: Her er dens forklaring

SVM-regeringen vil give grøn erhvervsstøtte for omkring 657 millioner kroner næste år. Men sidste år uddelte regeringen langt mindre, end den havde stillet virksomhederne i udsigt. Projekterne og ansøgningerne ramte ikke tilstrækkeligt plet, forklarer Bødskovs ministerium.

"Det bemærkes, at der er tale om en målrettet ordning, hvor målet ikke er at give flest muligt midler ud, men at støtte de projekter, som giver størst værdi for Danmark," skriver Erhvervsministeriet i en skriftlig kommentar. 
"Det bemærkes, at der er tale om en målrettet ordning, hvor målet ikke er at give flest muligt midler ud, men at støtte de projekter, som giver størst værdi for Danmark," skriver Erhvervsministeriet i en skriftlig kommentar. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Der var afsat en milliard kroner i statsstøtte til den grønne industri i 2024. Men kun to tredjedele af pengene nåede frem til virksomhederne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet om regeringens grønne statsstøtte til næste år.

Ambitionen i 2024 var ellers, at man ville give direkte statsstøtte til grønne virksomheder for 800 millioner kroner, og at 200 millioner kroner kunne gives som subsidierede lån og garantier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024