Næste uges EU

EU: I næste uge i EU mødes Europa-Parlamentet til plenarmøde i Bruxelles, Kommission samles til kollegiemøde, EU's udenrigsministre skal diskutere Ungarns dagsordenen for formandskabet og Det Europæiske Råd mødes til ekstraordinært møde om energi og innovation.
Foto: Colourbox
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer fremover hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.
Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentet holder plenarmøde i Bruxelles onsdag den 2. og torsdag den 3. februar. På dagsordenen er blandt andet situationen i Tunesien, den nyligt overståede folkeafstemning i Sydsudan, EU-anerkendelse af folkedrabet på Romaer under Anden Verdenskrig og de stigende fødevarepriser.

Kommissionen
Onsdag den 2. februar holder Kommission kollegiemøde i Bruxelles. De skal blandt andet vedtage et direktiv om harmonisering af passagerdata i EU.

Ministerrådet
Mandag den 31. januar mødes EU's udenrigsministre for at diskutere dagsordenen for Ungarns formandskab samt Roma-situationen i EU. De vil også drøfte situationen i Tunesien, Hviderusland og Libanon. Cathrine Ashton vil yderligere informere om sit møde med den Iranske Atomprogram-forhandler i Istanbul.

Det Europæiske Råd
Fredag den 4. februar samles Det Europæiske Råd til ekstraordinært møde i Bruxelles. Her skal regeringslederne diskutere energipolitik og innovation. Hvordan EU kan integrere et fælles energimarked yderligere og sikre energiforsyningen bedre vil blive drøftet på mødet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024