Danmarks Mr. Euro til regeringen: Vær åben for fælles gæld

Det er godt at høre, at den danske regering er lidt på vej væk fra det europæiske strammerhold, mener chef for Det Europæiske Finanspolitiske Råd, Niels Thygesen, der nu stopper.

Det er 51 år siden, at Niels Thygesen underskrev sin første rådgiverkontrakt med EU-Kommissionen. To måneder før sin 90 års fødselsdag har han nu afsluttet sin sidste.
Det er 51 år siden, at Niels Thygesen underskrev sin første rådgiverkontrakt med EU-Kommissionen. To måneder før sin 90 års fødselsdag har han nu afsluttet sin sidste.Foto: Europa-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: I sidste uge afleverede Niels Thygesen sin absolut sidste rapport om EU’s økonomiske sundhedstilstand til Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Danmarks objektivt set grand old man inden for økonomifaget takker som 89-årig nu af som leder af Det Europæiske Finanspolitiske Råd, der er sat i verden for at levere sin uforbeholdne mening om EU’s finanspolitiske kurs og landenes økonomiske styring.

Det gør han med en løftet pegefinger til både EU-Kommissionen og til de lande, som bryder EU’s regler om gæld og underskud. Og med et lille svirp til Danmark, som er næsten lidt for meget i den modsatte grøft efter hans mening.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024