Det sker i EU: Energiprisernes himmelflugt topper dagsordenen

Frygt for, at det kan blive en rigtig kold vinter for mange europæere, hvis stigende energipriser gør, at de ikke har råd til at varme deres boliger, får nogle til at tvivle på grøn omstilling og andre til at blive endnu større fortalere for den i denne uge, hvor emnet er på dagsordenen flere steder.

Er stigende energipriser godt eller skidt nyt for den grønne omstilling? Det vil der være divergerende holdninger til i EU i denne uge.
Er stigende energipriser godt eller skidt nyt for den grønne omstilling? Det vil der være divergerende holdninger til i EU i denne uge.Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 4. oktober

Europa-Parlamentet er tilbage i Strasbourg til den første af månedens to sessioner i det franske. Her vil Borgerrettighedsudvalget foreslå nye retningslinjer for politiets brug af kunstig intelligens, herunder et forbud mod brug af ansigtsgenkendelse.

I Bruxelles mødes eurolandene til deres månedlige sammenkomst. De får besøg af chefen for EU’s energiagentur, ACER, der vil briefe dem om de heftige stigninger i energipriser, vi har set på det seneste, og deres betydning for den økonomiske udvikling i eurozonen. De har også en status på arbejdet med bankunionen på plakaten, som Danmark endnu ikke har taget stilling til, om vi skal være med i.

Det Europæiske Lægemiddelagentur skal tage stilling til, om de mener, der er brug for booster-skud til dem, der er færdigvaccineret med Pfizer/BioNTech-vaccinen mod covid-19.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024