Det sker i EU: EU-toppen rykker til København og Mette Frederiksen tager til Paris

Et demokratistormøde lokker toppolitikere til Danmark i en uge, som også byder på den seneste økonomiske prognose for Unionen og på et visit hos den franske præsident for Danmarks statsminister.

Statsminister Mette Frederiksen (S) tager til Paris for at drøfte presserende EU-sager med den franske præsident, Emmanuel Macron, herunder formentlig også fordelingen af europæiske topposter.
Statsminister Mette Frederiksen (S) tager til Paris for at drøfte presserende EU-sager med den franske præsident, Emmanuel Macron, herunder formentlig også fordelingen af europæiske topposter.Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 13. maj

Statsminister Mette Frederiksen (S) starter ugen i Stockholm, hvor den svenske statsminister har inviteret de nordiske lande samt Tysklands kansler, Olaf Scholz, til topmøde. Der er både konkurrenceevne og sikkerhedspolitik på dagsordenen.

I Bruxelles er der møde i eurolandenes klub, Eurogruppen. De skal tage temperaturen på den økonomiske situation lige nu. Senere slår de dørene op for resten af de 27 lande for blandt andet at diskutere bankunion, konkurrenceevne og kapitalmarkedsunion.

Der er også møde blandt de 27 EU-landes ministre med ansvar for unge og uddannelse. De skal diskutere ungdomsarbejde, børn og unges rettigheder, og mulighederne for mere læring på tværs af grænser. Desuden har de en debat om kunstig intelligens.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024