Ukraine tager det første officielle skridt på den lange vej mod EU: ”En investering i fred”

EU’s optagelsesforhandlingerne er nu officielt åbnet med Ukraine. Det bliver ikke det ekspresmedlemskab, som ukrainerne ønskede sig. Alligevel er det en milepæl.

En junidag, der vil skrive sig ind i EU-annalerne. Tirsdag startede Ukraine officielt optagelsesforhandlinger med EU.
En junidag, der vil skrive sig ind i EU-annalerne. Tirsdag startede Ukraine officielt optagelsesforhandlinger med EU.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: For lidt mere end 20 år siden beskrev den daværende EU-kommissær for udvidelse, tyske Günther Verheugen, Ukraines muligheder for at komme med i EU, som hvis USA skulle til at indlemme Mexico i De Forenede Stater.

Faktisk tog hans chef, EU-Kommissionens daværende formand, Romano Prodi, skridtet endnu videre og udtalte, at det var lige så sandsynligt, som hvis New Zealand skulle til at være med i EU-klubben.

Det siger noget om størrelsen af det skridt, der tirsdag blev taget i Luxembourg, da EU officielt åbnede optagelsesforhandlinger med Ukraine, et land i krig.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024