Ekspert om Meld og Feld: Det her er den første sag. Det betyder ikke, at det er den sidste

DF’s Morten Messerschmidt er som den første blevet dømt for svig med EU-midler til en europæisk partiorganisation. Men andre sager lurer stadig mod nu hedengangne Meld og Feld, som han stod i spidsen for. Og imens har EU-systemet lært af fortiden, mener forsker.

Morten Messerschmidt (DF) blev fredag idømt seks måneders betinget fængsel i den såkaldte Meld/Feld-sag.
Morten Messerschmidt (DF) blev fredag idømt seks måneders betinget fængsel i den såkaldte Meld/Feld-sag.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Retssagen mod Morten Messerschmidt om svig med EU-midler fik sin foreløbige afslutning fredag ved Retten i Lyngby. Men det er ikke kun, fordi det tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti (DF) på stedet ankede sin dom på seks måneders betinget fængsel, at vi ikke har hørt sidste kapitel i den saga.

Wouter Wolfs, der forsker i finansieringen af europæiske politiske partisammenslutninger, har gennem flere år fulgt sagen om uretmæssig brug af EU-penge i det paneuropæiske parti Meld og dens tilknyttede stiftelse Feld, som har kørt med Dansk Folkeparti som det helt store omdrejningspunkt siden 2015.

Hvis der var andre uregelmæssigheder og snyd, hvilket der er stor sandsynlighed for, at der var i Meld og Feld, måske bare med andre involverede end Morten Messerschmidt, så håber jeg, at andre nationale offentlige anklagere vil følge op på Olaf’s efterforskninger.

Wouter Wolfs
Seniorforsker, KU Leuven

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024