”Flygtningesituationen er ikke en krise – det er en realitet”

MIGRATION: Danmark er ikke det eneste land, der lige nu skærper retorikken omkring asyl. EU-landene er i total vildrede over, hvordan de skal håndtere det voksende pres på grænserne. Men det nytter ikke noget at forsøge at forskanse sig, siger direktøren for den Internationale Migrationsorganisation, IOM.

Generaldirektøren for FN's Internationale Organisation for Migration, William Lacy Swing, møder EU-Parlamentets formand, Martin Schulz, på sin rundtur i Bruxelles.
Generaldirektøren for FN's Internationale Organisation for Migration, William Lacy Swing, møder EU-Parlamentets formand, Martin Schulz, på sin rundtur i Bruxelles.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

Vi burde forvente, at folk var rationelle og ville tage derhen, hvor der var størst chance for, at de vandt asyllotteriet. Men i realiteten er det ikke sådan.

Robert Visser
Direktør, EU's asylkontor, EASO

BRUXELLES/VALLETTA: Generaldirektøren fra FN’s migrationsorganisation, IOM, er en ældre mand med smilende øjne og hvidt overskæg, der tager imod på organisationens kontor i Bruxelles midt i et hektisk visit i EU-hovedstaden. Hans rolige manerer og nedtonede stemmeføring afslører ikke, at han er på en mission i Bruxelles, der er, hvis ikke impossible, så i hvert fald temmelig svær at udføre.

William Lacy Swing vil have EU-landene til at droppe den modstand, der er mod at åbne grænserne for dem, der lige nu  - nogle endda ganske desperat - forsøger at finde vej ind i EU. Derfor besøger han EU-institutionerne for at forsøge at få ændret præmissen for debatten, som i vid udstrækning er kommet til at handle om, hvordan man bedst får folk til ikke at flygte i EU’s retning.

”Vi har prøvet at få afleveret den pointe, at dette ikke er en krise eller et problem. Det er en realitet, som skal håndteres ordentligt,” siger William Lacy Swing.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024