Fødevarestyrelsen fortsætter ultrakorte høringsfrister

HØRINGSFRIST: Fødevarestyrelsen har netop givet en række danske aktører 24 timer til at komme med kommentarer og indsigelser til et nyt ændringsforslag fra EU-Kommissionen. Det er EU's skyld, lyder forklaringen.
Per Bang Thomsen

Det er heller ikke tilfredsstillende for os her i Fødevarestyrelsen.

Hanne Boskov Hansen
Specialkonsulent i Fødevarestyrelsen
24 timer var alt, en række fødevareaktører fik til at komme med høringsindspark til et nyt ændringsforslag fra EU-Kommissionen, som snart skal til afstemning i Bruxelles.

Sagen drejer sig om den såkaldte forordning No. 608/2004, som handler om mærkning af fødevarer og fødevareingredienser, hvor der er blevet tilsat blandt andet phytosteroler, phytosterol-estere og phytostanoler.

Ifølge forordningen skal man i dag gøre forbrugerne opmærksomme på, at denne type fødevarer kun er beregnet til dem, der ønsker at sænke kolesterolindholdet i blodet. Men det er langt fra nok, mener Kommissionen, som nu kræver, at der fremover skal være en erklæring om, at produktet ikke er tiltænkt personer, der ikke har behov for at kontrollere kolesterolindholdet i blodet.

Forslaget blev sendt i høring tirsdag 22. januar i år. Men svaret fra aktørerne skulle allerede ligge klar hos Fødevarestyrelsen onsdag 23. januar klokken 14.00.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024