Forskere: Konservativ EU-gruppe går svær tid i møde

EP2014: Den konservative udbrydergruppe ECR, som lige har inkluderet DF i sine rækker, kan ende med at blive EU-Parlamentets tredjestørste gruppe. Det bliver dog ikke nemt for dem at finde deres ben i det nye Parlament, vurderer forskere.
Gruppemøde i ECR med deltagelse af formand for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy (i midten). I fremtiden kan gruppemøderne i ECR blive noget mere farverige.
Gruppemøde i ECR med deltagelse af formand for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy (i midten). I fremtiden kan gruppemøderne i ECR blive noget mere farverige.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen
Fakta
ECR-gruppen:
Gruppen af Europæiske Konservative og Reformister (ECR) blev dannet efter valget til Europa-Parlamentet i 2009.

Det skete, efter den britiske premierminister David Cameron flere år forinden havde annonceret, at han ikke længere ville have sine Tories siddende i Parlamentets store kristendemokratiske EPP-gruppe, som i partiets øjne lagde en alt for føderalistisk linje for dagen.

Sammen med de britiske Konservative gik blandt andre også det tjekkiske ODS og det polske Lov og retfærdigheds-parti (PiS) med i den nystiftede gruppe.

Danske Anna Rosbach har siddet i gruppen som løsgænger, efter hun brød med Dansk Folkeparti i 2011.

Dansk Folkeparti, De Sande Finner, det tyske Familieparti er blandt de partier, som er blevet budt velkommen i klubben efter valget. Også det EU-skeptiske Alternative für Deutschland ligger i forhandlinger om optagelse, men må vente lidt endnu med at få sin skæbne afklaret.

ECR står nu til at få 55 ud af Parlamentets 751 medlemmer. Der kan dog stadig ske omrokeringer frem til gruppernes endelige konstituering d. 24. juni.

BRUXELLES: Torsdag stemmer den konservative ECR-gruppe om, hvorvidt det kontroversielle tyske euroskeptiske parti Alternative für Deutschlands syv nyvalgte medlemmer af Europa-Parlamentet skal have lov til at sidde med hos dem.

Stemmer Dansk Folkepartis nye gruppefæller for AfD, sender det ECR på direkte kollisionskurs med den tyske kansler Angela Merkel, der i den hjemlige tyske kontekst kontant har afvist at have noget at gøre med det tyske protestparti.

Samtidig fyrer det yderligere op under kontroverserne omkring gruppen, der særligt i Storbritannien er blevet anklaget for at have fundet sig lidt for mange spændende nye sengepartnere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024