Lidegaard skal i samråd om EU-Kommissionens ’dødsliste’

PRIORITETER: Venstre efterlyser klar stillingtagen fra regeringen til EU-Kommissionens planer om at kassere 80 konkrete lovforslag. Støtter regeringen ideen om et ’slankere EU’, kræver det, at man kaster sig ind i debatten, lyder det fra Eva Kjer Hansen.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) skal i samråd for at forklare regeringens holdning til de 80 EU-forslag, som EU-Kommissionen planlægger at smide i skraldespanden.
Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) skal i samråd for at forklare regeringens holdning til de 80 EU-forslag, som EU-Kommissionen planlægger at smide i skraldespanden.Foto: Udenrigsministeriet
Michael Hjøllund

Jeg vil gerne prøve regeringen af på, om de rent faktisk mener det, de siger, og om de vil gøre noget for, at det, vi beskæftiger os med på EU-niveau, bliver mere enkelt og substantielt.

Eva Kjer Hansen (V)
Formand for Europaudvalget

Det er snart en måned siden, at EU-Kommissionens nye første-næstformand, Frans Timmermans, løftede sløret for de 80 lovforslag, man har valgt ikke at holde i live i Bruxelles i det nye år. Regler for luftkvalitet og affald står blandt andet til at få kniven.

Siden har det været sparsomt med konkrete reaktioner fra regeringen, der ifølge udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er i gang med at ”studere listen i sin helhed”.

Men det er ikke godt nok, hvis regeringen er seriøs i sine udmeldinger om, at EU skal være mere fokuseret og holde igen med for mange nye lovforslag.

Dokumentation

Eva Kjer Hansen spurgte Martin Lidegaard til sagen i december:

§20-spørgsmål nr. S 502:

»Når ministeren kæmper for at bevare 2 forslag ud af de 80 forslag, som EU-Kommissionen
foreslår skrottet, er ministeren så enig i at skrotte de øvrige 78 forslag?«

Svar fra Martin Lidegaard
Regeringen støtter Kommissionens intentioner om at fremme en enkel og effektiv EUlovgivning med højere grad af respekt for subsidiaritetsprincippet. EU skal fokusere på de tunge politiske spørgsmål som vækst og beskæftigelse og på at få gennemført Den strategiske Dagsorden, som Det Europæiske Råd vedtog i juni måned. Listen over forslag, der vil blive trukket tilbage eller ændret, er netop et udtryk for, at Kommissionen har til sinde at realisere dette, idet det er klart, at der er mange forskellige interesser i sagen. Regeringen er i gang med at studere listen i sin helhed som følge af, at Kommissionen har oplyst,
at man ønsker at kende Rådets og Europa-Parlamentets holdning til listen, inden den endeligt formaliseres af Kommissionen.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024