Om  
Sebastian Kurz

Østrigs kansler går af efter korruptionsanklager

Østrigs kansler, Sebastian Kurz, forlader kanslerposten, efter at være blevet anklaget for svindel og korruption. 

I foråret var Sebastian Kurz også på mange danskeres læber, da Østrig og Danmark i marts offentliggjorde, at de ville indgå et vaccinesamarbejde med Israel.
I foråret var Sebastian Kurz også på mange danskeres læber, da Østrig og Danmark i marts offentliggjorde, at de ville indgå et vaccinesamarbejde med Israel.Foto: /ritzau/reuters/DOMINIC EBENBICHLER

Der var angiveligt et mistillidsvotum på vej, men den 35-årige østrigske konservative kansler, Sebastian Kurz, valgte lørdag at komme det i forkøbet og trak sig som kansler. 

Det skete, efter at Kurz og en gruppe af hans nære støtter onsdag blev anklaget for at have svindlet sig vej til toppen af østrigsk politik. 

Det skriver Reuters og DR

Købte omtale

Ifølge DR mener den østrigske anklagemyndighed, at en inderkreds omkring Sebastian Kurz har brugt over en million offentlige euro på at købe annoncer i en tabloidavis, der så til gengæld har skrevet positive historier om kansleren.

Derudover mener anklagemyndigheden også, at avisen har hjulpet med at producere falske meningsmålinger, der fik Kurz til at fremstå mere populær, end han egentlig er. 

Anklagerne udløste en afstemning om et mistillidsvotum i parlamentet, der skulle have været afholdt tirsdag. De Grønne, der sidder i regering med Kurz' konservative ÖVP, talte lørdag imod at sikre kanslerens flertal ved denne afstemning.

Kanslerposten bliver overtaget af Østrigs hidtige udenrigsminister, Alexander Schallenberg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sebastian Kurz

Kansler, Østrig, Det Østrigske Folkeparti (ÖVP)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024