Ombudsmanden skal se på mørklagte EU-sager

VAND: Ombudsmanden skal nu vurdere, om det er rimeligt, at Naturfredningsforeningen ikke må se korrespondancen mellem Miljøministeriet og EU-Kommissionen om overholdelse af vandrammedirektivet.
Anders Jerking
Åbningsskrivelser er ikke åbne. De er tværtimod så lukkede, at Danmarks Naturfredningsforening hele to gange har fået afslag på en anmodning om aktindsigt i Miljøministeriets svar på EU-Kommissionens åbningsskrivelse om den forsinkede implementering af vandrammedirektivet.

Nu klager Naturfredningsforeningen til Ombudsmanden.

"Vi kan ikke se, at der er nogle argumenter for, at vi ikke kan se svaret. Den eneste grund kan være, at ministeriet ikke har svaret fyldestgørende, men det kan vi ikke forestille os," siger Bo Håkansson, biolog i DN.

Foreningen har både søgt aktindsigt i By- og Landskabsstyrelsen og i Departementet, men har fået afslag begge steder. Blandt andet med den begrundelse, at en offentliggørelse af svaret ville være i modstrid med Danmarks muligheder for at afslutte sagen uden en retssag ved EU-domstolen. Men den modsætning kan DN ikke få øje på.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024