Profiler giver deres bud: Sådan ser fremtiden ud for Folkebevægelsen

FREMTID: Efter et valgnederlag og Rina Ronja Karis exit som frontperson i Folkebevægelsen mod EU står bevægelsen overfor at skulle træffe afgørende beslutninger om sin videre eksistens. Men hvilken vej bør den tage? Det giver to fremtrædende medlemmer her deres bud på.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Susanna Dyre-Greensite er utrolig dygtig og en rigtig kvalificeret kandidat. Jeg så også gerne, at Ditte Stavn som var byrådsmedlem for Radikale i Skive kom på banen igen.

Lave K. Broch
Talsperson og medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU

Når du spørger, om Lave K. Broch kunne være et godt bud, er svaret ja. Men også andre, for eksempel Rina Ronja Kari og Susanna Dyre-Greensite kunne være rigtig gode i et formandsskab.

Christian Juhl
Medlem af Folketinget for Enhedslisten og medlem af Folkebevægelsen mod EU

Siden 1979 har Folkebevægelsen mod EU været repræsenteret i først EF og sidenhen i Europa-Parlamentet.

Men europarlamentetvalget i maj resulterede i, at bevægelsen for første gang i 40 år nu står uden et mandat og dermed uden en frontperson og den økonomiske støtte, der følger med en plads i Parlamentet.

Så hvad skal der ske nu? Skal bevægelsen gå i gang med at samle de 70.635 vælgererklæringer, det kræver for partiet at opstille til Europa-Parlamentet igen, eller skal bevægelsen blot fortsætte som græsrodsorganisation? Og er der overhovedet nok EU-modstand tilbage i Danmark til at berettige bevægelsens eksistens?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024