Regeringen vil arbejde for en CO2-reduktion på 30 procent

SAMRÅD: Der er fuld enighed mellem Venstres folketingsgruppe og regeringen om at presse på i EU for at gå til 30 procents reduktion af CO2 i 2020, bekræftede klimaministeren på et samråd. Oppositionen glædede sig.

Der er enighed i Venstres folketingsgruppe om det overordnede, nemlig at EU skal gå til 30 procent, forudsat at forudsætningerne er opfyldt, og det er da så sandelig det, vi satser på, at Kommissionen er i stand til at påpege.

Lykke Friis (V)
Klima- og energiminister
Regeringen og Venstres folketingsgruppe er enige: Danmark skal arbejde for, at EU skærper målene for, hvor meget CO2 medlemslandene må udlede i 2020. Det bekræftede både klima- og energiminister Lykke Friis (V) og miljøordfører Eyvind Vesselbo (V) under et samråd om EU's reduktionsmål i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg onsdag.

Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt har ellers tidligere udtalt, at Danmark ikke skal være "tossegode" ved at bevæge sig fra 20 til 30 procents reduktion af CO2-udledning.

"Der er enighed i Venstres folketingsgruppe om det overordnede, nemlig at EU skal gå til 30 procent, forudsat at forudsætningerne er opfyldt, og det er da så sandelig det, vi satser på, at Kommissionen er i stand til at påpege," bekræftede ministeren.

Connie Hedegaard og EU-kommissionen kom 9. marts med et nyt udspil, som lægger op til at hæve ambitionsniveauet til 30 procent i 2020, men den endelige forelæggelse fra Kommissionens side vil først ske i juni efter et større analysearbejde i Connie Hedegaards klimadirektorat.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024