Flere vil købe økologiske fødevarer

NYHED: Stigende antal danskere vil købe økologiske fødevarer, og hver tredje dansker er meget bekymret over fødevarernes kvalitet.
Henrik Theil
Tre ud af ti danskere er meget bekymrede over fødevarernes kvalitet, og det er ikke kun fødevarerne, som bekymrer dem. I IFKAs (Institut for Konjunktur Analyse) årbog "Danskerne 2008" har man spurgt danskerne om sundhed, økologi og fødevarekvalitet, og andelen af bekymrede er svagt faldende med 27 pct. i 2007 mod 31 pct. i 2006.

De bekymrede er i gennemsnit mere bekymrede end resten af befolkningen  om alt fra fødevarer over forurening, skattetryk og til undervisningen i folkeskolen. I disse valgtider er det nok væsentligt også at bemærke, at de ikke stoler på politikere, hverken regeringen eller oppositionen, dog med en lidt større tendens til at sætte kryds ved Socialdemokraterne. De bekymrede er fortrinsvis kvinder mellem 40 og 59 år, og de læser lidt mindre avis, og ser lidt færre nyhedsudsendelser end gennemsnittet.

Stigende efterspørgsel efter økologiske fødevarer

De bekymrede følger trenden blandt resten af befolkningen med at ville købe flere økologiske fødevarer. De sidste 10 år har der hele tiden været en overvægt af de adspurgte husstande, som ville købe flere økologiske fødevarer, og der bliver stadigt flere. Siden 2003 er andelen, der vil købe flere økologiske fødevarer steget fra knapt 10 pct. af de adspurgte til over 20 pct.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024