EL: Miljøcentres kontrol bør undersøges

NYHED: Enhedslisten vil have undersøgt, hvorfor de statslige miljøcentre kun har dumpet én af kommunernes miljøgodkendelser af husdyrbrug, når de grønne organisationer har påklaget 20.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er brug for at få lavet en redegørelse, der kommer med et svar på, om miljøcentrene har tilstrækkeligt med ressourcer til at gennemgå de miljøgodkendelser, som de udtager til kontrol, ordenligt. Og så er det meget, der tyder på, at loven skal ændres, så miljøcentrene skal gennemgå mere end hver tiende.

Per Clausen
(EL)

"Meget underligt." Det er Enhedslistens reaktion på oplysningerne om, at Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd har påklaget 20 af kommunernes miljøgodkendelser til landmænds husdyrbrug, efter den nye husdyrlov er trådt i kraft. De syv statslige miljøcentre har nemlig kun påklaget én (se dagens andre artikler).

Derfor vil partiets miljøordfører, Per Clausen, have undersøgt, hvorfor dette misforhold er opstået.

"Der er brug for at få lavet en redegørelse, der kommer med et svar på, om miljøcentrene har tilstrækkeligt med ressourcer til at gennemgå de miljøgodkendelser, som de udtager til kontrol, ordentligt. Og så er der meget, der tyder på, at loven skal ændres, så miljøcentrene skal gennemgå mere end hver tiende," siger Per Clausen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024