K: Vores tålmodighed med landbruget er brugt op

NYHED: K-ordfører ser ikke længere landbruget som medspillere på miljøområdet. De frivillige aftaler overholdes ikke. Pisk og tvang er lige om hjørnet, advarer han.
Målet om 30.000 hektar randzoner er vigtigt for at bekæmpe udledningen af fosfor fra markerne til vandmiljøet.
Målet om 30.000 hektar randzoner er vigtigt for at bekæmpe udledningen af fosfor fra markerne til vandmiljøet.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi profilerede os på miljø- og naturområdet i valgkampen. Og vi stillede krav om den første miljømilliard og den næste. Miljømilliarden er jo til naturgenopretning.

Per Ørum Jørgensen
Miljøordfører (K)

Kan regeringen lave frivillige miljøaftaler med landbruget? De Konservative er nu blevet meget i tvivl, fordi landbruget er langt bagud med at nå miljømål, som de har lovet regeringen at nå i 2009.

"Vi føler ikke, at landbruget er medspillere. De har i den grad foden på bremsen, hvor de burde have foden på speederen. Derfor er der stor risiko for, at de ikke overholder vigtige miljømål," siger De Konservatives Per Ørum Jørgensen med henvisning til udsigten til, at landbruget ikke når at sænke pesticidforbruget som aftalt og etablere de forureningsbegrænsende randzoner langs søer og åer, som Vandmiljøplan III foreskriver.

"Hvis ikke landbruget lynhurtigt viser resultater, så er vi klar til at overveje afgifter, kvoter og andre tiltag, der tvinger målene igennem. Det kan godt blive skrappe midler," siger Per Ørum Jørgensen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024