Eva Kjer i dobbelt samråd

DAGSORDEN: Fødevareministeren skal på to åbne samråd redegøre for azofarvestoffer, der mistænkes for at gøre børn hyperaktive, og fødevaremærkning.

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om næringsdeklarationer og azofarvestoffer.

Her skal ministeren først redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at få udfaset de seks såkaldte azofarvestoffer, der er mistænkt for at gøre børn hyperaktive.

I dagens andet samråd skal Eva Kjer Hansen redegøre for, hvordan hun vil sikre, at fødevarerne i de danske butikker bliver mærket med en næringsdeklaration. Dette skal gøres i tabelform, hvor indholdet af alle energigivende næringsstoffer er angivet pr. 100 g, så de eksisterende næringsdeklarationer ikke forringes.
Udvalget har ligeledes bedt ministeren redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at forbrugerne ikke bliver vildledt af industriens frivillige mærkningsordning af danske produkter.

Samrådene er åbne for alle og finder sted onsdag 7. maj i S-092 på Christiansborg. Det første samråd begynder ca. kl. 13.00. Det andet samråd afholdes i umiddelbar forlængelse af det åbne samråd om azofarvestoffer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024