EU's økomærke skal moderniseres

ØKOMÆRKE: Det nye økologimærke fra EU skal vælges af brugere på nettet, fortæller EU's landbrugskommissær Mariann Fisher Boel.

Mariann Fisher Boel, der forleden var med til at åbne verdens største økologimesse, BioFach-messen i Nürnberg, mener at man skal være påpasselig med for mange mærker, og at borgerne derfor skal inddrages i udvælgelsen.

"Jeg er enig i, at hvis vi overdænger produkterne med mærker, så bliver folk blinde. Mit ønske går på at give forbrugerne gode informationer, uden at de skal læse en helt roman for at få dem," siger Mariann Fisher Boel til LandbrugsAvisen.

Designere inviteres derfor nu til at skabe en nyt europæisk Ø-mærke til afløsning for det nuværende. Til januar næste år skal der så gennemføres en afstemning på nettet blandt alle brugerne, og blandt de ti forslag skal det nye økomærke vælges. Det skal bidrage til at nytænke og sælge økologien i Europa.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024