Radikale blokerer for ændringer i husdyrlov

HUSDYRLOV: Venstre-folk frygter, at ændringerne i husdyrloven vil få store konsekvenser for landbruget. Derfor vil de have forslaget ændret, men det afviser Radikale, som er forligsparti på husdyrområdet. Naturfredningsforeningen truer med en EU-retssag, hvis der slækkes på naturkravene.
Venstre-folk vil have ændret husdyrloven, men det afviser Radikale, som er forligsparti på husdyrlov-området.
Venstre-folk vil have ændret husdyrloven, men det afviser Radikale, som er forligsparti på husdyrlov-området. Foto: colourbox
Anders Jerking

Der er overhovedet ikke noget at blive overrasket over. Tværtimod. Det har stået klart i meget lang tid, at vi har et lille antal landbrug, som er placeret så tæt på sårbar natur, at de ikke vil kunne videreføre traditionelt industri-landbrug.

Johs. Poulsen (R)
Miljøordfører
Der bliver ikke tale om at hverken ændre eller justere i det husdyrlovforslag, som Folketinget netop nu behandler. Så kontant er beskeden fra Radikales miljøordfører, Johs. Poulsen.

Meldingen kommer efter, at Venstre-folk i en række medier har krævet, at forslaget bliver ændret, fordi dets skrappe krav om ammoniak-reduktioner kan få store konsekvenser for en række landmænd. Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, sagde således i sidste uge i Altinget, at forslaget skal justeres.

"Jeg har svært ved at se, at det bare glider igennem, som det ligger her," sagde han.

Men husdyraftalen er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale. Og netop Radikale afviser at ændre forslaget og kan dermed blokere ændringer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024