Beslutning om vitamin-fødevarer udsat

Forbrugerne kan se frem til endnu længere tid uden fælles regler for tilsætning af vitaminer i fødevarer efter forhandlingerne er brudt sammen. Torben Lund (S) giver industrien skylden. FødevareIndustrien i Danmark afviser at arbejde for tilsætning af vitaminer i så mange fødevarer som muligt.
Claus Iversen

Industrien har for længst opdaget, at 'sunde' varer sælger, og derfor vil de gøre alt for, at det bliver tilladt at tilsætte vitaminer i så mange produkter som muligt. Fordi de har kunnet mærke, at Parlamentet var på vej til at trække reglerne i en anden retning, har de gjort alt for at få reglerne udsat - og det er nu desværre lykkedes.

Torben Lund (S)
Medlem af Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentets Forbrugerudvalg har besluttet at udsætte førstebehandlingen af de fælles EU-regler om vitamintilsætning i fødevarer. Det betyder, at behandlingen først vil blive genoptaget efter det forestående Europa-Parlamentsvalg, og at lovgivningen vil blive mindst otte måneder forsinket, fordi det kommende Parlament kan vælge at starte helt forfra.

"Vi har kæmpet hårdt for, at reglerne skal indeholde et forbud mod at tilsætte vitaminer i fødevarer, der har for højt indhold af fedt, salt, sukker eller alkohol for at undgå, at producenter 'sminker' usund mad, eller f.eks. putter vitaminer i slik. Det er der ingen garanti for, at det nye Parlament vil foreslå, når de genoptager sagen," siger Torben Lund (S), der er ordfører på området.

Han er bekymret for, hvad der nu skal ske.

"Forbrugerne skal ikke narres til at tro, at slik eller chokolade bliver sundt af at få tilsat vitaminer," siger han og mener, at det er industriens pres, der har været med til at udsætte lovgivningen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024