Butiksstørrelser skal forhandles

NYHED: Venstre vil ved de kommende forhandlinger om fremtidens butiksstørrelser ikke føle sig bundet af detailhandelsudvalgets anbefalinger. Men større butikker må ikke være livstruende for de små butikker, forsikrer partiets miljøordfører.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Det skal være slut med gummiparagraffen i planloven, så kommunerne ikke kan søge dispensationer til at overskride lovens bestemmelser om butiksstørrelser.

Det er blandt indstillingerne, som detailhandelsudvalget kom med, da de i sidste uge afleverede deres anbefalinger om ændringer af planloven.

Næsten hele vejen rundt er udvalget nået til enighed. Dansk Supermarked, der var repræsenteret i udvalget, går dog imod anbefalingerne, der udvider max-størrelsen for dagligvarebutikker fra 3000 til 3500 kvadratmeter. De mener, den anbefalede udvidelse er for lille.

Behøver ikke følge indstillinger
Eyvind Vesselbo (V) er glad for, at udvalget er blevet enig om at foreslå muligheden for større butiksstørrelser. Men han understreger, at den kommende ændring af planloven ikke behøver at følge udvalgets indstillinger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024