Connie H. advarer kommuner mod særregler

NYHED: Miljøminister Connie Hedegaard advarer kommunerne mod at lave egne miljøregler for landbruget. V er helt enig. KL: Vi aner ikke, hvad ministeren taler om.
Kommunerne skal ikke lave særregler, når landmænd vil udvide deres husdyrbrug. De skal kun bruge husdyrloven, advarer ministeren.
Kommunerne skal ikke lave særregler, når landmænd vil udvide deres husdyrbrug. De skal kun bruge husdyrloven, advarer ministeren.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg har allerede fået mange henvendelser fra landmænd, som har klaget over, at kommunerne modsat intentionerne i den nye husdyrlov begynder at lave deres egne regler. Det kan vi ikke acceptere. Ens og simple regler over hele landet var en af hovedpointerne med husdyrloven.

Eyvind Vesselbo
(V)

Et par måneder efter, at den nye husdyrlov er trådt i kraft, er en række kommuner ifølge miljøministeren begyndt at overveje at lave særregler i de forskellige kommuner for at beskytte særligt sårbare områder.

Det fik i går miljøministeren til at sende en advarsel ud:

"Det er derfor ikke bare tidsspilde, men også helt igennem i strid med lovgivningen, hvis kommunerne nu begynder at sagsbehandle ud fra deres egen fortolkning af loven. De ny regler for miljøgodkendelse af husdyrbrug er klare og enkle. Det ønskede vi i regeringen, fordi de gamle regler var ganske uklare og gav mange vilkårlige afgørelser......Vi ville på en og samme tid gøre op med det administrative cirkus, der i mange år har hersket omkring at få miljøvurderet husdyrbrug med uklare afgørelser og lange sagsbehandlingstider og skabe større sikkerhed for at vores natur, miljø og naboerne til husdyrbrug bliver ordentligt behandlet..."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024