Connie Hedegaard fik ikke sin vilje

Landdistriktsforliget er endelig på plads. Men miljøministeren fik ikke sit sidste krav indfriet om flere penge til skovrejsning.
Internt har regeringen har haft særdeles vanskeligt ved at blive enig om udmøntningen af landdistriktsmidlerne.
Internt har regeringen har haft særdeles vanskeligt ved at blive enig om udmøntningen af landdistriktsmidlerne.
Niels Th. Dahl

Fødevareministeren var ude og love i hvert fald 900 millioner, og nu kommer man så med en fedtet aftale på 560 millioner - og der er jo langt op til det, han havde gået rundt og givet af løfter derude. Det løser slet ikke problemerne, og det viser alt om, hvad det er for et spil, Christian H. Hansen er blevet trukket ind i.

Jens Peter Vernersen (S)
Fødevareordfører

Der blev ikke én krone mere til miljøminister Connie Hedegaard (K) i aftalen om fordeling af EU's landdistriktsmidler, da den efter længere tids tovtrækkerier blev offentliggjort onsdag eftermiddag.

Det havde længe forlydt, at det var krav fra miljøministeren om ekstra penge til skovrejsning, der trak en endelig afklaring på pengenes fordeling ud, selv om der egentlig var indgået en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti for to uger siden.

Men ifølge Altingets oplysninger er den aftale, der nu ligger klar, helt identisk med forhandlingsforliget fra forrige torsdag, og det lykkedes altså ikke for miljøministeren at få ændret i fordelingen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024