Dagens overblik: Messerschmidt opfordrer til, at medierne ikke bringer nye meningsmålinger i dagene op til et valg

I dagens overblik kigger vi nærmere på et forslag om meningsmålinger fra Morten Messerschmidt. Og så vil stempler Moderaternes trivselsordfører ind i debatten om danskernes arbejdstid.

"En valgkamp skulle jo altså gerne handle om politik, om meninger, der brydes, og så videre, ikke? Og der synes jeg virkelig, at meningsmålingerne i dag er kommet til at fylde alt for meget," siger Morten Messerschmidt til Politiken.
"En valgkamp skulle jo altså gerne handle om politik, om meninger, der brydes, og så videre, ikke? Og der synes jeg virkelig, at meningsmålingerne i dag er kommet til at fylde alt for meget," siger Morten Messerschmidt til Politiken.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Godmorgen og velkommen til dagens overblik. 

Vi skal kigge nærmere på en historie om Danmarks ambassadør i USA, præsidentvalget i Venezuela, og så har Morten Messerschmidt et forslag om brugen af meningsmålinger. 

Lad os komme i gang.

Messerschmidt vil bandlyse meningsmålinger i dagene op til et valg

Formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, opfordrer nu til, at medierne ikke bringer nye meningsmålinger et par dage op til et valg.

Det siger han til Politiken.

Han understreger, at det ikke er noget, som politikerne skal lovgive om, men han ønsker at starte debatten.

"En valgkamp skulle jo altså gerne handle om politik, om meninger, der brydes, og så videre, ikke? Og der synes jeg virkelig, at meningsmålingerne i dag er kommet til at fylde alt for meget," siger Morten Messerschmidt til avisen. 

Folketingets formand, Søren Gade, vil gerne diskutere emnet og har derfor sat det på dagsordenen, når folketingsmedlemmerne vender tilbage fra ferie. 

Læs også

Ambassadøren i Washington D.C. inden valget: Jeg har fokus på Republikanerne

I sit diplomatiske arbejde frem mod det amerikanske valg i november fokuserer Danmarks ambassadør i USA, Jesper Møller Sørensen, især på at opbygge relationer til folk i Republikanernes lejr. 

Det fortæller i et interview med Jyllands-Posten.

Han forklarer, at han allerede nu kender Demokraterne godt. 

"Vi har valgt i den her forberedelsesproces at bruge relativt flere kræfter på at forstå den anden side og arbejde os ind på Republikanerne," siger han til avisen.

I interviewet giver ambassadøren et indblik i det diplomatiske arbejde. Og strategien har tre spor: kortlægning af politik, opbygning af relationer og at tale Danmarks sag. 

Læs også

Moderaterne: Vi skal tænke pensionsopsparing ind i debatten om arbejdstid

Trivselsordfører i Moderaterne, Rasmus Lund-Nielsen, vil gerne tale privat pensionsopsparing ind i debatten om danskernes arbejdstid.

Han mener, at danskerne i højere grad skal spare op til egen pension, og selvom det er et forslag, Moderaterne har præsenteret før, så er det relevant i forhold til diskussionen om arbejdstid, mener Rasmus Lund-Nielsen.

Det fortæller ordføreren til Berlingske.

"Det vil både kunne øge gevinsten ved arbejde. Men det vil samtidig muliggøre, at man kan vælge at arbejde mindre, uden at man dermed lægger andre til last. Relativt til i dag, hvor man risikerer at blive kaldt en form for velfærdsgratist, hvis man går ned i tid eller selvpensionerer sig," siger Rasmus Lund-Nielsen til avisen.

Han foreslår også, at man gør SU'en mere lånebaseret og i stedet kompenserer de studerende med et uddannelsesfradrag svarende til SU-gælden. 

Læs også

Efter dødsulykke: Hummelgaard åbner for ændringer af regler om kørselsforbud

Justitsminister Peter Hummelgaard vil gerne se nærmere på, om reglerne for kørselsforbud skal ændres.

Det skriver Ritzau ifølge BT.

"Jeg er åben over for at se på, om der er behov for ændringer på området," skriver Hummelgaard i en mail til TV 2 ifølge Ritzau.

Det sker på baggrund af, at en mand med epilepsi er blevet sigtet for uagtsomt manddrab og vanvidsbilisme i forbindelse med en dødsulykke.

Epilepsiforeningen kritiserer de nuværende regler og kørselsforbud for ikke at være juridiske bindende og opfordrer til, at man strammer reglerne. 

Læs også

Nicolas Maduro vinder præsidentvalget i Venezuela

Præsident i Venezuela, Nicolas Maduro, genvinder magten i landet. 

Han har fået 51 procent af stemmerne og er klar til sin tredje periode som præsident.

Det skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Det sker på trods af, at oppositionen stod til en valgsejr ved flere valgstedsmålinger.

Og det får også USA's udenrigsminister, Anthony Blinken, til at undre sig. 

"Vi er alvorligt bekymrede for, at det offentliggjorte resultat hverken afspejler det venezuelanske folks ønsker eller stemmer," siger Blinken ifølge Ritzau.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024