Danskerne støtter risikobaseret fødevarekontrol

NYHED: Et stort flertal af danskerne bakker en af de vigtigste anbefalinger i Leo Larsen-rapporten om fødevarekontrollen op.
Niels Th. Dahl

Det er meget glædeligt. Vi bliver simpelthen nødt til at se på, hvordan vi kan gennemføre kontrollerne bedre – det bekræftes også af de høringssvar, vi har fået på rapporten.

Carina Christensen
Familie- og forbrugerminister
Fakta

A&B Analyse har i februar måned spurgt 1036 udvalgte danskere, om de mener, det er en god idé at lave flere kontrolbesøg hos de butikker og producenter, hvor der er størst risiko for fødevaresikkerheden, mod at der bliver færre hos dem, hvor risikoen er mindst.

66,8 pct. svarede ja

28,7 pct. svarede nej

4,5 pct. svarede ved ikke.

Der er markant folkelig opbakning til den behovs- og risikoorienterede fødevarekontrol, som Leo Larsens ekspertgruppe foreslog Folketinget kort før jul, og som der nu forhandles om blandt partiernes fødevareordførere.

Det viser en meningsmåling, A&B Analyse har foretaget for Altinget | Fødevarer. Mere end to tredjedele af alle adspurgte - helt præcist 66,8 pct. - støtter således idéen om, at antallet og hyppigheden af kontroller i f.eks. fødevarebutikker skal tilpasses fødevaremyndighedernes konkrete vurdering af risikoen på stedet.

"Det er meget glædeligt. Vi bliver simpelthen nødt til at se på, hvordan vi kan gennemføre kontrollerne bedre - det bekræftes også af de høringssvar, vi har fået på rapporten," siger familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K), der i øvrigt også kan glæde sig over, at den konservative vælgerskare er den gruppe, der med ikke mindre end 86,5 pct. er allermest positiv over for tanken.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024