Danskerne vil have usunde reklamer forbudt

NYHED: Et stort flertal af danskerne mener, regeringens kurs over for reklamer for usunde fødevarer er for slap, viser meningsmåling.
Danske børn spiser for usundt. Nu siger ny meningsmåling, at danskerne vil have usunde reklamer rettet mod børn forbudt.
Danske børn spiser for usundt. Nu siger ny meningsmåling, at danskerne vil have usunde reklamer rettet mod børn forbudt.
Niels Th. Dahl

Nogle gange er der bare behov for noget, der er nemmere end alt det snik-snak. Hvis ikke der kommer et forbud, er det kun til gavn for producenterne – men vi skal altså beskytte børnene og ikke virksomhederne.

Karen Hækkerup
Forbrugerordfører for Socialdemokratiet

Fødevarevirksomhederne skal have tommeskruerne på. Reklamer for usunde fødevarer over for børn og unge bør simpelthen forbydes, mener et klart flertal af danskerne.

Det viser en meningsmåling, analyseinstituttet A&B Analyse har lavet for Altinget. Næsten 59 procent mener, reklamerne bør forbydes, mens kun knap 32 procent er imod.

Barfoed lagde op til selvkontrol
I regeringens forbrugerpolitiske redegørelse fra november lagde nu tidligere forbrugerminister Lars Barfoed (K) op til, at de danske fabrikanter af usunde fødevarer af egen drift skulle ophøre med at reklamere over for børn og unge.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024