Ekspert: Anbefalinger om sund mad ikke gode nok

SUND MAD: Fødevarestyrelsens anbefalinger om sund mad i daginstitutionerne møder kritik. Men anbefalingerne er kun foreløbige, siger styrelsen.
Foto: Colourbox.com
Lars Beck

Mht. frokostanbefalingerne, så bliver det udpenslet, hvordan den skal være. Det kunne man godt udvide, så anbefalingerne af frokosten adopteres hen i anbefalinger om morgenmad og mellemmåltid. Så står man ikke tilbage og tænker: Hvorfor gjorde vi ikke det med det samme.

Ghita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet

Kritikken kommer fra formanden for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Perry, der blandt andet bemærker det manglende fokus på en helhed i madordningen:

"Man kan ikke bare tage frokosten og lade det være det eneste, de er optagede af, når børn er i daginstitutionen fra 6-16. Så skal de også leve af noget andet," siger hun og fortsætter:

"Anbefalingen kunne godt uddybes. Et er at sige, at det er en god ide, at det skal være sundt. Mht. frokostanbefalingerne, så bliver det udpenslet, hvordan den skal være. Det kunne man godt udvide, så anbefalingerne af frokosten adopteres hen i anbefalinger om morgenmad og mellemmåltid. Så står man ikke tilbage og tænker: Hvorfor gjorde vi ikke det med det samme."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024