EU-parlamentarikerne gider ikke økologi

ØKOLOGI: Økologidebatten fylder ikke meget i europaparlamentarikernes hverdag, og det kan på sigt skade den økologiske udvikling. Det mener parlamentarikerne Christel Schaldemose og Anna Rosbach, der ønsker mere fokus på emnet.
Økologi fylder ikke meget, når europaparlamentarikerne diskuterer, hvad unionens landmænd skal leve af i fremtiden.
Økologi fylder ikke meget, når europaparlamentarikerne diskuterer, hvad unionens landmænd skal leve af i fremtiden.Foto: colourbox
Per Bang Thomsen

I den socialdemokratiske gruppe, som jeg er medlem af, lukker man nærmest per automatik ørerne, når økologi kommer på bordet. De tror, det er både dyrt og besværligt, og det er ærgerligt, for det går ud over den økologiske udvikling.

Christel Schaldemose
Europaparlamentariker (S)
Det er ikke ligefrem økologiske gulerødder, svinekortelletter eller kartofler, der bliver nævnt, når europaparlamentarikerne diskuterer, hvad landmændene i EU skal leve af i fremtiden.

Økologi er stor set fraværende i den daglige EU-debat i Bruxelles og Strasbourg. Og når emnet fra tid til anden er oppe at vende, sker det ofte med afsæt i fordomme og uvidenhed om mulighederne ved at omlægge til økologisk produktion.

Det er meldingen fra de danske europaparlamentarikere Christel Schaldemose (S) og løsgængeren Anna Rosbach, som begge efterlyser en bredere og mere nuanceret økologidebat i Parlamentet.

Hvis ikke det sker, er der nemlig en stor risiko for, at emnet bliver overtromlet i forhandlingerne om indholdet af fremtidens landbrugsstøtte. Og det kan ifølge de to parlamentarikere gå ud over den danske økologiproduktion, som i høj grad afhænger af eksportmulighederne til udlandet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024