EU-regler mod antibiotikaresistens rykker tættere på

ANTIBIOTIKA: Effektiv sygdomsbehandling af både mennesker og dyr er truet af antibiotikaresistens. Derfor presser Europa-Parlamentet på for at få EU-lovgivning på området.
Lasse Lange

Der skal sættes en stopper for den desværre udbredte praksis med at medicinere dyr i flok. Lige nu giver landmændene medicin til raske dyr, hvilket er helt vanvittigt.

Anna Rosbach (Løsgænger)
Medlem af Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentet vil have dæmmet op for brugen af antibiotika, for det udbredte forbrug betyder, at midlets effektivitet er truet. Derfor skal anvendelsen af antibiotika begrænses, overvågningen og kontrollen skal styrkes, og ny antibiotika skal udvikles.

Det blev slået fast tirsdag, da Europa-Parlamentets Udvalg for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed stemte en betænkning om antibiotikaresistens igennem.

Det er den danske europaparlamentariker Anna Rosbach (løsgænger), der er hovedforfatter til betænkningen, og hun er glad for resultatet.

"Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at samlet et stort flertal bag et meget ambitiøst udspil, for det er nødvendigt med en fælles europæisk indsats. Der skal sættes en stopper for den desværre udbredte praksis med at medicinere dyr i flok. Lige nu giver landmændene medicin til raske dyr, hvilket er helt vanvittigt," siger Anna Rosbach.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024