EU-revisorerne sabler landbrugsudspil ned

REFORM: Kommissionens forslag til EU's nye landbrugspolitik er både ufokuseret og kringlet, og det vil blive en økonomisk byrde for medlemslandene. Det mener Den Europæiske Revisionsret, som har gransket forslaget.
Den Europæiske Revisionsret kritiserer nu det forslag til en landbrugsreform, som Kommissionen præsenterede i efteråret 2011.
Den Europæiske Revisionsret kritiserer nu det forslag til en landbrugsreform, som Kommissionen præsenterede i efteråret 2011. Foto: Altinget.dk
Per Bang Thomsen
Fakta

Om Den Europæiske Revisionsret:

For at sikre, at EU's skatteydere får mest muligt for deres penge, har Revisionsretten ret til at undersøge enhver person eller organisation, der har fået tildelt EU-midler. Den foretager ofte kontrol på stedet. Resultaterne sammenfattes i rapporter, der forelægges Kommissionen og EU's nationale regeringer.

Revisionsretten har ikke selv nogen juridiske beføjelser. Hvis revisorerne afslører svig eller uregelmæssigheder, underretter de Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF).

En af Revisionsrettens vigtigste opgaver er at forelægge Europa-Parlamentet og Rådet en årsrapport om det forgangne regnskabsår. Parlamentet gennemgår Revisionsrettens beretning grundigt, før det beslutter, om det kan godkende Kommissionens gennemførelse af budgettet.

Revisionsretten har ét medlem fra hvert EU-land, som udnævnes af Rådet for en periode på 6 år.

Revisionsretten er en af EU's institutioner på lige fod med Europa-Parlamentet, Rådet, Europa-Kommissionen og EU-domstolen. 


Kilde: Fra Revisionsrettens hjemmeside og Wikipedia.org

Hvis Kommissions forslag til en ny landbrugsreform ryger direkte igennem EU's beslutningsmølle, så vil fremtidens landbrugsstøtteordning blive ekstra bureaukratisk, ufokuseret og en økonomisk byrde for de enkelte medlemslande.
Det mener Den Europæiske Revisionsret, der i en længe ventet udtalelse kritiserer det forslag, som landbrugskommissær Dacian Ciolos præsenterede i midten af oktober 2011.

Læs udtalelsen her (eksternt link)

Det er Den Europæiske Revisionret - også kaldet Revisionsretten - som til dagligt skal sikre, at de europæiske skatteyderes penge bliver brugt forsvarligt af EU. Men ifølge den nye udtalelse, som blev offentliggjort i tirsdags, er det især den manglende afbureaukratisering, som bliver mødt med hård kritik fra de europæiske revisorer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024