Fødevarebranchen: Kom manglen på arbejdskraft i forkøbet
DEBAT: Arbejdsløsheden blandt fødevareuddannede er lav, og denne tendens skal adresseres nu for at undgå mangel på kvalificeret arbejdskraft. Sådan lød beskeden fra både L&F og DI i Altingets seneste debat om fremtidens fødevareuddannelser. Få overblik over hovedbudskaberne, og genlæs debatten her.
!["Uddannelsernes største
problem – og den største årsag til frafaldet – er dog ifølge L&F manglen på
praktikpladser for de studerende."](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/140187/19212.jpg)
![Minna Møbjerg Stevnhoved](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/4809-minna-moebjerg-stevnhoved-2-48.jpg)
Minna Møbjerg Stevnhoved
RedaktionsassistentØkonomien er i bedring, både herhjemme og i vores nabolande, og hvis ikke flere unge uddanner sig til jobs i fødevareklyngen, så kommer branchen til at mangle kvalificeret arbejdskraft.
Send dit indlæg til [email protected]
Danske fødevareuddannelser er internationalt kendt for deres høje faglige niveau, tætte kontakt til erhvervslivet og lave dimittend-ledighed.
Sådan lød det i sidste uge fra prodekan på Københavns Universitet, Grete Bertelsen, og dette positive udgangspunkt har været gennemgående hos paneldeltagerne i Altingets netop afsluttede debat om fremtidens fødevareuddannelser.
Fare for mangel på arbejdskraft
Det til trods ringer både Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer med alarmklokkerne.