Fødevareforskningen flytter til DTU

Videnskabsminister Helge Sander trodser indstillingen fra bestyrelsen i Danmarks Fødevareforskning og gennemtrumfer fusion med DTU.
Videnskabsminister Helge Sander har besluttet, at Danmarks Fødevareforskning skal fusioneres med DTU.
Videnskabsminister Helge Sander har besluttet, at Danmarks Fødevareforskning skal fusioneres med DTU.
Niels Th. Dahl

Man får drevet en kile ned mellem Danmarks Fødevareforskning og KVL, der har samarbejdet fantastisk i over 100 år, og man får samtidig gennemført en industridagsorden – og det må jeg sige, det synes jeg er forstemmende.

Rasmus Kjeldahl
Direktør i Forbrugerrådet
Fakta
Det har længe været usikkert, hvor Danmarks Fødevareforskning skulle placeres i den bebudede universitetsreform.

Bestyrelsen for Danmarks Fødevareforskning indstillede oprindeligt, at man ønskede fusion med Danmarks Tekniske Universitet, men har siden ændret holdning. Et flertal på 7 medlemmer har stemt for sammenlægning med Landbohøjskolen, mens 6 medlemmer ønsker sammenlægning med DTU.


Kilde: Altinget research

Efter længere tids usikkerhed ligger det nu fast, at Danmarks Fødevareforskning skal fusionere med Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Det fortalte videnskabsminister Helge Sander (V), da han fremlagde regeringens planer for ny universitetsstruktur på et pressemøde onsdag.

DF varsler beslutningsforslag i Folketinget
Beslutningen vækker utilfredshed i regeringens støtteparti. Dansk Folkepartis forskningsordfører Jesper Langballe betegner det som "et helt igennem skidt resultat":

"Jeg mener, det er fuldstændig tosset. Det går direkte imod, hvad Helge Sander selv tidligere har ment, nemlig at jord-til-bord-princippet skulle overholdes," siger Jesper Langballe og henviser til, at det af regeringen nedsatte Børsting-udvalg havde anbefalet en samling af Dansk JordbrugsForskning, Danmarks Fødevareforskning og Landbohøjskolen.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024