Fødevarekvalitet kan ikke måles

KVALITETSSTAFETTEN: Forbrugernes opfattelse af kvalitet afhænger mere af omgivelserne end indholdet. Det giver producenterne vanskeligheder.
Det er i høj grad omgivelserne, der fortæller os, om en fødevare er god kvalitet eller ej, siger professor Torben Hansen.
Det er i høj grad omgivelserne, der fortæller os, om en fødevare er god kvalitet eller ej, siger professor Torben Hansen.
Niels Th. Dahl

Man kan sagtens have en opfattelse af, at man køber kvalitet uden egentlig at vide, hvad der er i.

Torben Hansen
Professor ved CBS
Fakta

Altinget beder hver deltager i kvalitetsstafetten om at sætte ord på hans eller hendes personlige opfattelse af fødevarekvalitet.

Torben Hansen:
"For mig er kvalitet det, der er bedre end alt det andet. Kvalitet er noget, der er bedre end det, man almindeligvis møder på markedet."


Kilde: Torben Hansen

Alle taler om fødevarekvalitet, og alle vil have fødevareproducenterne til at sende produkter med højst mulig kvalitet på markedet.

Men det er ikke altid lige let for fødevareproducenterne at vide, hvad forbrugerne opfatter som kvalitet. Det skifter nemlig ikke bare fra person til person, men afhænger også af den sammenhæng, fødevaren indgår i hos forbrugeren.

Det fortæller professor Torben Hansen fra Copenhagen Business School i København. Han beskæftiger sig til daglig med forbrugeradfærd og har skrevet bogen "Fødevarekvalitet".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024