Fødevareminister positiv overfor flere støttekroner til miljø

NYHED: Eva Kjer Hansen (V) tager positivt imod signaler fra landbruget om at overflytte flere penge fra den direkte landbrugstøtte til natur- og miljøformål. R vil have miljøministeren på banen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er fremragende ide. Set i lyset af, at vi ikke har fået de randzoner og beskyttende naturområder etableret som planlagt i Vandmiljøplan III, så vil det være oplagt at tage dette redskab i brug.

Johs Poulsen
(R)

"Jeg mener, at vi skal kunne kompensere landmændene for de ekstra opgaver, de påtager sig for at beskytte naturen." Med disse ord kommer fødevareminister Eva Kjer Hansen i dag de dele af Dansk Landbrug i møde.

I dagens anden artikel slår repræsentanterne for storbønderne og de mindre landbrug til lyd for, at politikerne skal overføre penge fra den direkte landbrugsstøtte til landmænd, som laver ekstra tiltag, som beskytter naturen og mindsker forureningen fra landbruget. Også selv om andre EU-lande ikke gør det. Udmeldingen er et forsøg på at bryde med landbrugets hidtidige modstand mod denne politik. 

Oppositionen har længe advokeret for, at Danmark ligesom England benyttede sig af muligheden for at overføre flere penge fra den direkte landbrugsstøtte til natur og miljøformål (frivillig modulation).

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024