Fødevareministeren vil spare på kødkontrollen

KORT NYT: Et nyt udspil fra fødevareminister Dan Jørgensen (S) skal spare de danske svineslagterier for 25 millioner kroner over de næste fire år.

Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner kroner i kødkontrollen. Effektiviseringerne skal ske, mens vi fastholder det høje niveau for fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd i Danmark.

Dan Jørgensen (S)
Fødevareminister
Fakta
Kødkontrollen koster hvert år svine-, kreatur- og fjerkræslagterierne samlet op mod 250 millioner kroner. Set pr. slagtesvin er kontroludgiften gennem de sidste fem år reduceret med 39 procent og svarede i 2013 til ca. 11 kroner eller én procent af svinets slagteværdi.

Kilde: Fødevareministeriet

Fødevareministeriet har fået udarbejdet en rapport, som viser, at udgifterne til den offentlige kontrol på svineslagterierne kan nedbringes med 25 millioner kroner henover de næste fire år. 

Fødevareminister Dan Jørgensen er glad for den håndsrækning, det kan yde til slagterierne, som er presset hårdt i forbindelse med kødkontrol.

"Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner kroner i kødkontrollen. Effektiviseringerne skal ske, mens vi fastholder det høje niveau for fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd i Danmark," siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024