Fogh afviser flertal i fødevare-sag

NYHED: Fogh afviser, at han vil følge det flertal i Folketinget, der vil have Fødevarestyrelsen flyttet fra forbrugerministeriet til fødevareministeriet. Desuden kalder han DFs angreb på konservative ministre 'uberettigede'.
Kaare Sørensen
Fakta
Det besluttede et flertal den 27. april: "Folketinget støtter den tidligere udarbejdede strategi fra jord til bord og vil på den baggrund opfordre statsministeren til igen at samle alle områder med relation til fødevarer i ét ministerium".

Kilde: Altinget
På sit pressemøde tirsdag uddybede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) sin kommentar til TV 2 tidligere på dagen om forbrugerminister Lars Barfoed (K).

Han afviser, at han vil følge det flertal i Folketinget, der vil have Fødevarestyrelsen flyttet fra forbrugerminister Lars Barfoed (K) til fødevareminister Hans Christian Schmidt (V).

"Det er der absolut ingen planer om. Det er en gammel og velfunderet regel i Danmark, at det er statsministerens opgave at fordele arbejdet mellem ministerierne. Og i det hele taget at sørge for arbejdsdelingen i regeringen. Så der er ingen planer om at følge den henstilling," sagde han.

Fogh understregede samtidig, at det står et oppositionsparti frit at angribe regeringen, men at den seneste tids angreb mod den konservative forbrugerminister og hans partifælle trafikminister Flemming Hansen efter Foghs opfattelse har været "uberettigede."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024