Fogh: DF misinformerer om EU

"Klokkeklart misbrug". Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviste kontant Dansk Folkepartis opfordring til et nej til EU-traktaten, fordi Danmark alene i EU ønsker dyretransporter på højst otte timer og bedre plads til dyrene. DF fastholder.
Rasmus Nielsen

Nu er kæden hoppet fuldstændig af for Dansk Folkeparti.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister
"Klokkeklart misbrug".

Så kontant afviste statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde tirsdag Dansk Folkepartis opfordring til et nej til EU-traktaten, fordi Danmark alene i EU ønsker dyretransporter på højst otte timer og bedre plads til dyrene.

EU-traktaten vil derimod i følge Fogh forbedre dyrevelfærd, fordi Europa-Parlamentet får medindflydelse, og parlamentet ligger ifølge høringssvar på linje med Danmarks holdning.

Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup fastholder overfor Altinget, at et dansk nej til forfatningstraktaten på længere sigt kan føre til bedre regler for dyretransporter.

Dokumentation

  • Læs Christian H. Hansens pressemeddelelse der startede hele balladen

    EU har igen spillet fallit på dyrevelfærdsområdet

    Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Christian H. Hansen er dybt skuffet over EU-landenes beslutning om at sidde dyrenes vilkår overhørig ved at undlade at gennemføre forbedringer i transporttiden og skabe bedre pladsforhold under transporterne.

    "EU har spillet totalt fallit, når det kommer til at forbedre forholdene for dyrene. Det sårer mig dybt, at de andre EU-lande alene tænker på ussel mammon frem for at forbedre vilkårene for dyrene," siger Christian H. Hansen.

    Christian H. Hansen ser frem til at høre justitsminister Lene Espersens forklaring på forløbet.

    "Jeg forstår ikke, hvordan det kan være, at vi ikke kan trænge igennem med vores argumenter. Denne sag viser virkelig, at EU er ude af trit med, hvad der rører sig i befolkningerne. Nu må den danske befolkning trække i nødbremsen og sige nej til forfatningen. Vi må nu konstatere, at sige ja til forfatningen er det samme som at sige ja til lange dyretransporter. Det er en sorgens dag for alle dyr," slutter Christian H. Hansen


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024