Fogh ønsker en stille miljødebat

Anders Fogh Rasmussen (V) advarer sine partifæller om at skabe uro på miljøområdet. Derfor kræver statsministeren ensrettede budskaber og opbakning til VKs valgløfte om en naturplan, som giver 1 mia. kr. ekstra til miljøet.
Kristian Lund Pedersen

Vi dækker alle vigtige områder i en valgkamp, og miljø er et meget vigtigt emne for os. Længere er den ikke.

Eyvind Vesselbo (V)
Formand for Folketingets Miljøudvalg
Venstre ønsker at holde en lav profil i valgkampen, når det handler om miljøet. Det til trods for partiet selv nævner miljøet som vigtigt indsatsområde i det syvpunktsprogram, som Anders Fogh Rasmussen (V) fremlagde tirsdag.

Grunden til listefødderne er formandens dobbelte hensyn til partiets vælgere med rod i landbruget, og de mange vælgere på midten som ønsker stramninger.

Således bad Fogh Venstres folketingsmedlemmer om at gå forsigtigt ved dørene på miljøområdet ved det gruppemøde Venstre holdt, blot få minutter før statsministeren gik på Folketingets talerstol og udskrev valget.

Landbrugsstøtter skaber uro
Baggrunden for partiformandens opsang er det fælles oplæg fra VK, hvor de vil afsætte 1 mia. kr. ekstra over de næste fire år til renere natur og bedre miljø. Herunder en udvidelse af kravet om miljøgodkendelser af husdyrbrug, så flere bedrifter end i dag bliver omfattet. Det skal ske samtidig med sikring af klart og forudsigeligt grundlag for beslutninger om investeringer i landbrugserhvervet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024