Forbrugerministeren flytter kreds

NYHED: Forbrugerminister Carina Christensen (K) flytter opstillingskreds til Vejle, hvor transportminister Flemming Hansen (K) netop har trukket sig.
Niels Th. Dahl

De fynske vælgere kommer til at kigge langt efter forbrugerminister Carina Christensen (K) ved næste folketingsvalg, selv om det ellers netop er dem, der har sendt den konservative minister i Folketinget både i 2001 og 2005.

Carina Christensen har nemlig overraskende besluttet at takke ja til et tilbud om at overtage transportminister Flemming Hansens (K) Vejle Syd-kreds, der blev ledig i forrige uge, hvor transportministeren meddelte, at han ikke stiller op til endnu en omgang i Folketinget.

Kamp om to konservative mandater
Dermed skal forbrugerministeren nu kæmpe om formodentlig to konservative mandater fra Sydjyllands Storkreds med bl.a. fødevareordfører Allan Niebuhr i Aabenraa-kredsen og den nyopstillede statsministersøn Peter Schlüter i Sønderborg-kredsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024