Fugle-samråd uden store vingeslag

NYHED: Den hårde kritik udeblev, da forbrugerminister Lars Barfoed (K) onsdag var i åbent samråd i Fødevareudvalget om hans håndtering af fugleinfluenzaen.
Ole Hall
I en tid hvor sager om gammelt kød, virusinficerede hindbær og manglende smiley-kontrol har sat Forbrugerministeriet på overarbejde, fik forbrugerminister Lars Barfoed (K) sig et pusterum under onsdagens samråd i Fødevareudvalget om hans håndtering af fugleinfluenza-sagen.

Da det mere er fuglene end Fødevarestyrelsen, der sætter dagsordenen, var det så som så med direkte kritik af Lars Barfoed.

Selvom blandt andre Socialdemokraterne gerne havde set, at forbrugerministeren havde informeret offentligheden hurtigere, da det første udbrud af den farlige type af fugleinfluenza H5N1 blev konstateret, så var det snarere opklarende spørgsmål end kritik, der dominerede ministersamrådet.

Eksempelvis ville Socialdemokraternes Bjarne Lausten gerne vide, hvor meget sikkerhedszonerne hjælper, og om man "har overblik over de fugle, som flyver rundt og er smittede af fugleinfluenza, men endnu ikke døde?"

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024