Ingen ændringer for fødevarer

Der blev ikke pillet ved de ekstra 26 millioner kroner, regeringen har afsat til højere fødevaresikkerhed i finansloven for 2007.
Niels Th. Dahl

Problemet er, at man kun giver lidt nødhjælp. Men i de seneste år har man skåret ned med 112 millioner, så det hjælper ingenting. Sidst har vi hørt, at der mangler 9000 kontrolbesøg i år, og det tyder jo ikke på, at 26 millioner er nok.

Jens Peter Vernersen
Fødevareordfører for Socialdemokraterne

Der var ingen overraskelser på fødevareområdet i finansloven for 2007, som der blev indgået forlig om mellem regeringen og Dansk Folkeparti i tirsdags.

Regeringens forslag om at tilføre fødevarekontrollen ekstra 26 millioner til at gennemføre den såkaldte "nultoleranceplan" fra foråret blev således stående uændret i den endelige aftale, selv om der har været rejst heftig kritik af, at beløbet slet ikke er højt nok.

"Problemet er, at man kun giver lidt nødhjælp. Men i de seneste år har man skåret ned med 112 millioner, så det hjælper ingenting. Sidst har vi hørt, at der mangler 9000 kontrolbesøg i år, og det tyder jo ikke på, at 26 millioner er nok," siger Jens Peter Vernersen, fødevareordfører for Socialdemokraterne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024