Ingen nationale regler om vitaminer i mad
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Vi vil gerne slå fast, at den danske fødevareindustri ikke er interesseret i at gøre usunde produkter sunde ved at tilsætte vitaminer og mineraler.Det må være en fejl. En harmoniseret lovgivning drejer sig jo netop om, at de enkelte lande ikke skal kunne fastholde de regler, de har i dag.
Dorthe Pedersen
Konsulent i FødevareIndustrien
Fødevareindustrien er interesseret i inden for nogle få fødevarekategorier at give forbrugerne mulighed for at vælge mellem produkter med og uden tilsatte vitaminer. Det drejer sig særligt om brød, mel og morgenmadsprodukter samt juice og saft.
I den forbindelse er det helt væsentligt, at de mængder, der bliver tilladt at tilsætte, er vurderet og fastlagt af EFSA, så der ikke kan rejses tvivl om sundheden og sikkerheden.
Dernæst er det væsentligt, at forbrugerne meget tydeligt kan se, at et produkt er tilsat vitaminer og mineraler, og endelig er det naturligvis vigtigt, at forbrugerne ikke vildledes gennem en uhensigtsmæssig markedsføring.