Kammeradvokat kritiserer husdyr-lov

LANDBRUG: Kammeradvokaten kritiserer husdyrloven for at være så uklar, at alt for mange forhold overlades til kommunernes skøn. Miljøministeren erkender problemerne, men afventer Husdyrreguleringsudvalgets anbefalinger.
Husdyrloven er alt for uklar, mener Kammeradvokaten, som anbefaler en række lovændringer.
Husdyrloven er alt for uklar, mener Kammeradvokaten, som anbefaler en række lovændringer.Foto: colourbox
Anders Jerking

Det er i hvert fald for mig at se centralt, at disse uklarheder ikke bliver overladt til de administrerende myndigheder gennem åbne, skønsprægede bestemmelser uden angivelse af, hvordan vurderingerne skal udøves i det konkrete tilfælde.

Kammeradvokaten
Uddrag fra notat
I et nyt notat retter Kammeradvokaten en skarp kritik af husdyrloven. Kammeradvokaten mener, at loven er uklar, og i alt for høj grad lægger op til, at myndighederne træffer afgørelser efter "åbne, skønsprægede bestemmelser." Kammeradvokaten anbefaler derfor en række lovændringer.

Der er Miljøministeriet, der har bedt Kammeradvokaten om at se på den omdiskuterede lov, der har betydet, at landmænd venter i årevis på at få deres miljøgodkendelser, fordi sagsbehandlingstiden i kommunerne ofte er lang, og fordi mange sager herefter er blevet påklaget til Miljøklagenævnet, hvor sagsbehandlingstiden også er lang.

Kammeradvokaten anfører, at husdyrgodkendelsesloven indarbejder en række uklare EU-direktiver. Disse uklarheder er ikke præciseret i den danske lov, og det er uheldigt, mener Kammeradvokaten.

"Det er i hvert fald for mig at se centralt, at disse uklarheder ikke bliver overladt til de administrerende myndigheder gennem åbne, skønsprægede bestemmelser uden angivelse af, hvordan vurderingerne skal udøves i det konkrete tilfælde," hedder det i redegørelsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024