Kan EU kommunikere sig ud af krisen

REPORTAGE: Den er gal med kommunikationen fra Kommissionen. Derfor er kommissærerne sendt på charmeoffensiv, og en af dem lagde vejen forbi Christiansborg fredag. Europas borgere og politikere har dog hidtil ikke vist den store lyst til at kaste sig ud i en storstilet debat om EU's fremtid, og langt fra alle er enige i, at kommunikation er vejen ud af krisen.

Industrien bliver altid inviteret med ved bordet, men aldrig borgerne. Er det ikke langt vigtigere at diskutere, end at diskutere kommunikation?

Svend Auken
EU-ordfører (S)
Fakta

Kilde: Altinget
Hvis bjerget ikke vil komme til Muhammed, må Muhammed komme til bjerget.

Sådan lyder en gammel talemåde.

Med omvendt fortegn forsøger EU-bjerget med en såkaldt Plan D i denne tænkepause-tid at komme medlemslandene og deres borgere i møde.

Baggrunden for missionen er, at Kommissionen har valgt at tolke forfatningstraktatens fald - ikke som et generelt mistillidsvotum til EU - men som et udtryk for en kommunikationskløft mellem EU og dens borgere.

Dokumentation
FAKTA:
EU-Kommissionens næstformand, kommissær Margot Wallström, lancerede i begyndelsen af oktober i år den såkaldte Plan D for Dialog, Demokrati og Debat. Læs mere om Plan D her

Formålet med Plan D er at sætte fokus på, hvordan Kommissionen i samarbejde med de nationale parlamenter kan sætte en debat om fremtidens Europa i gang. Formålet er at give borgerne en følelse af medindflydelse.

Fredagens EU-minikonference på Christiansborg er en af mange debatter om fremtidens EU, der som en del af Plan D, er planlagt til at foregå i de enkelte nationale parlamenter mellem d. 15. november og 15. december. I juni 2006 udkommer en opsamlende rapport.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024